Cadeau\’s voor de 18-jarige

Oma

Het voordeel van jong ouder worden is dat je je kleinkinderen nog lang kan meemaken. Althans, als alles goed verloopt. In mijn geval is dat in ieder geval wel zo. Ik kreeg mijn dochter op mijn 20e, en zij kreeg haar eerste zoon op haar 23e, waardoor ik nu, nog altijd werkend en niet aan mijn pensioen begonnen, getuige mag zijn van zijn eerste jaar als volwassene. Hij is namelijk vorige week 18 geworden. Ik merkte dat ik veel ideeën had voor zijn verjaardagscadeau, dus besloot hiervan notities te maken voor jullie. Misschien hebben jullie er nog wat aan. Deze tips kunnen daarnaast ook handig zijn voor je kinderen, neefjes, nichtjes of buurkinderen.

Tips

Denk daarbij aan het volgende:

  • Het meest voor de handliggende is natuurlijk een bijdrage in de rijlessen van het kind. Een rijbewijs is de eerste stap naar zelfstandigheid en kan daarom een groot cadeau zijn. Rijlessen zijn erg duur, dus vraag je wel af of je dit kan bekostigen. Zo niet, dan kan je altijd een bijdrage aanbieden in de vorm van een theorie of praktijkexamen. Deze zijn minder duur dan een lessenpakket maar net zo waardevol.
  • Een jaar lang het abonnement van het kind betalen. Vaak bellen zij niet zo veel, en hebben ze vooral veel internet nodig. Dit soort abonnementen zijn er al vanaf een tientje per maand. Blij dat ze met je zullen zijn!
  • Een bijdrage aan de outfit van het kind. Mijn kleinzoon en –dochter zijn beide erg stijlvol gekleed en vinden daarom niks zo fijn als een toevoeging voor hun collectie. Mijn zoon heb ik daarom voor zijn verjaardag een paar Mason Garments heren gegeven. Hij had deze al langer op het oog, en ik draag graag bij aan kwalitatief goed schoeisel. Is het feestvarken een meisje? Geen probleem! Ze hebben namelijk ook Mason Garments dames. Zo is er voor ieder wat wils.
  • Als het kind 18 is, mag het voor het eerst gokken. Als je een hippe oma bent, kan je met je kleinzoon of –dochter naar het casino! Wij gaan binnenkort voor het eerst samen. Hij krijgt dan van mij een paar tientjes en na afloop drinken we hier samen een biertje (of in mijn geval: een wijntje).

Genoeg keuze

Al met al zijn er dus genoeg leuke ideeën om ze te verwennen. Teveel om te kiezen? Gelukkig komen er meer mijlpalen aan, zoals diploma’s en nieuwe studies. Wat geef jij ze bij dit soort momenten? Laat het me weten!

Geef een reactie