Home Nieuws Een glas container huren is niet alleen handig

Een glas container huren is niet alleen handig

0
Een glas container huren is niet alleen handig

Een glas container huren is ook nog eens goed voor het milieu. Glas is het materiaal dat bij uitstek geschikt is voor recycling. En dus hoeven er maar weinig nieuwe grondstoffen gebruikt te worden om nieuwe glazen, flessen en andere glazen voorwerpen te maken. Als straks de horeca weer open mag en ook jouw zaak weer kan gaan draaien, dan is het wel zo fijn als je je glas direct op de juiste manier kunt afvoeren. Een glas container is er voor alle kapotte glazen en lege flessen. Door deze in de glas container te verzamelen en deze op gezette tijden te laten legen, werk je dus echt mee aan een beter milieu.

Maar er staat vier straten verder toch een glas container?

Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om dagelijks een ritje of een wandeling naar die glas container te maken. Het is echter een feit dat dat al snel vergeten wordt. Er is maar één lege fles en daarvoor ga je niet helemaal die kant op. Het regent en dan moet je met een krat vol lege flessen door dat stortweer. Het gevolg is dat je keuken vol komt te staan met lege flessen en kapotte glazen. En dat is niet alleen zonde van de ruimte, het is ook nog eens hartstikke gevaarlijk. Daarbij is het ook alles behalve hygiënisch. Niet wat je wilt in een keuken.

Mag al het glas in deze container?

Nee, er wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten glas. Zo mogen autoruiten en vuurvast glas nooit in de glasbak. Deze moeten op speciale wijze worden afgevoerd. Ook glazen ruiten en aquaria zul je op een andere manier moeten opruimen. Hiervoor is een ritje naar de vuilstort wel een goed idee. De glas container is er echt voor gebruiksglas als flessen, potjes en drinkglazen. Deze glassoorten kunnen heel goed worden gerecycled en dat levert dus voordelen op.

Zet de container op een logische plaats

We hebben allemaal wel eens een lege fles in de glasbak op het plein gegooid. Je weet dan dat dat een flink kabaal maakt. Dat geluid wil je, in je restaurant, natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Je wilt dat mensen kunnen genieten van hun avondje uit en niet opgeschrikt worden door het geluid van brekend glas. Zet de glas container daarom buiten het zicht en vooral ook buiten het gehoor. Je kunt ook alle flessen van de avond opsparen in een doos en deze doos na sluitingstijd in één keer leeggooien. Dat ruimt lekker op!