Home Nieuws Hoe kun je besparen met je bedrijf? 

Hoe kun je besparen met je bedrijf? 

0
Hoe kun je besparen met je bedrijf? 

Als je een bedrijf hebt, is dit je kindje en je passie. Je bent er trots op, je wil het nog lang niet kwijt en dit begrijpen we heel goed. Je zult daarom wat dingen moeten doen die zo makkelijk nog niet zijn. Dat begrijpen we ook zeker weer. Het is namelijk zo dat om continuïteit te waarborgen, je continuïteit in de winst moet creëren. De winst is het belangrijkste in heel je bedrijf samen met het werkplezier van iedereen natuurlijk. Die winst, die moet groot zijn. Het ene bedrijf doet dat op de ene manier, het andere bedrijf doet dat op een geheel andere manier. Helemaal prima, maar wij gaan het eens een beetje vanuit een andere invalshoek bekijken. We gaan je namelijk vertellen hoe je kosten kunt besparen met je bedrijf. Dit kun je op vele manieren doen, maar het heeft allemaal hetzelfde resultaat; minder kosten is meer winst!

Kantoorartikelen

We beginnen klein; kantoorartikelen. Als je een bedrijf hebt met een kantoor, dan zul je veel kunnen besparen op kantoorartikelen. Deze inkoop gaat vaak ongemerkt en loopt toch best flink op. Erg zonde, maar daar kun jij als bedrijfseigenaar natuurlijk genoeg aan doen. Dit doe je door ten eerste groot in te kopen, maar ook gewoon goedkoop in te kopen. Met bijvoorbeeld canon 570 571 en een canon cartridge kun je veel kosten besparen omdat deze packs vrij goedkoop zijn, lang meegaan en nog steeds kwaliteit leveren. We hebben je nu als voorbeeld wat printer spullen aangeleverd, maar je kunt dit natuurlijk ook met talloze andere dingen doen. 

Afschrijvingen

Afschrijvingen kun je ook heel goed gebruiken om wat te besparen, dit keer is dat door minder kwijt te zijn aan belastingen. Dit komt omdat je afschrijvingen van de belastbare omzet mag aftrekken. Afschrijvingen zijn simpelweg de waardeverminderingen van je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een bedrijfsbus? Die wordt elk jaar minder waard, een bepaald bedrag zul je dan mogen aftrekken van je belastbare omzet. Erg handig! Dit vereist echter wel enige financiële handigheid en dient ook goed geregistreerd te worden. Let hier dus een beetje goed op, of kies ervoor om iemand in te schakelen die je hiermee kan helpen. Degene die je hiermee kan helpen is wellicht gewoon goed met cijfertjes, maar we raden je aan een echte boekhouder in te schakelen. Hij of zij kan je dan ook met andere financiële zaken dan afschrijving helpen, dit kan je ook weer veel besparen.