Home Nieuws Ik verdien geld en afleiding

Ik verdien geld en afleiding

0
Ik verdien geld en afleiding

Vroeger wil ik niets te maken hebben met het verkopen van spullen. Dit klinkt misschien als iets heel raars, zeker omdat een Nederlander dit zegt. Maar ik vond het niet leuk om ergens geld voor te vragen. Ik was daar heel slecht in. Gelukkig is dat ondertussen al flink veranderd. Toen ik begon met mijn vervolgopleiding belande ik namelijk in de wereld van online verkopen via Bol.com en Marktplaats. Het voelde als mijn eigen kleine minionderneming. Ik ging bijna om mij heen kijken in mijn kamer of ik andere verkoopbare spullen kon vinden. Laatst wilde ik weer een stuk of tien boeken verkopen. Alleen vroeg ik mij toen af waar verzenddozen kopen nog mogelijk is. Verzenddozen kopen is normaal gesproken heel gemakkelijk, dat doe je vaak gewoon bij het punt waar je het pakketje ook kan versturen. Maar omdat nu alles dicht zit omdat een man in China besloot een vampier te willen worden, leek verzenddozen kopen voor mij onmogelijk.

 

Ik laat mij niet uit het veld slaan

Gewoon omdat iemand zin had een mals stukje vleermuis kan ik nu niet meer mijn boeken verkopen. Daar ga ik natuurlijk niet mee akkoord. Daarom benaderde ik mijn gebruikelijke winkel voor dit soort spullen. Met hen heb ik afgesproken dat een eenmalige bestelling kan plaatsen. Oftewel het verzenddozen kopen gaat nu in grote hoeveelheden. Dan heb ik meteen een voorraad en hebben zij ook weer een beetje cashflow. Zij zijn zich ook aan het voorbereiden op een soort marktkraam die ze voor de winkel kunnen zetten en dient als afhaalpunt. Maar omdat ik al een aantal bestellingen had staan duurde mij dat veel te lang. Verzenddozen kopen kan ook gemakkelijk online, maar ik vind het fijn om de lokale economie te blijven stimuleren. Verzenddozen kopen bij bijvoorbeeld bol.com betekent ook dat ik nog 3 dagen moest wachten. Verzenddozen kopen bij mijn gebruikelijke winkel was daarom veel makkelijker.

 

Nu kan mijn hobby doorgaan

Helaas is het nog niet mogelijk om ook de verzending bij deze winkel te doen. Daarvoor moet ik een heel stuk verder rijden. Er is namelijk nog één punt in mijn dorp waar je een pakketje kan wegbrengen. Gelukkig ben ik nu wel in staat om mijn boeken te leveren. Ook al is verzenddozen kopen gemakkelijk online te doen, ik vind het te makkelijk om niet meer aan de lokale winkels te denken. Een simpel belletje is vaak al genoeg om iets te regelen. Verzenddozen kopen is dan nog een kleine aankoop, maar het gaat om het principe. Nu kan ik ook weer zelf een beetje geld verdienen en heeft iedereen er profijt van.