Tips om zowel geld als energie te besparen

Het is belangrijk om altijd een buffer achter de hand te hebben en om zo nu en dan te besparen op je geld. Iedereen heeft vaste lasten en moet iedere maand weer een bepaald bedrag opzij leggen voor de rekeningen. Toch zijn er altijd dingen waar je niet onderuit kunt komen en dat het voelt alsof je aan het dweilen bent met de kraan open. Daarom is het verstandig om bij bepaalde dingen wat extra geld te besparen. Echter is dat makkelijker gezegd dan gedaan en kan het lastig zijn om financiële vraagstukken aan te pakken. Daarom heb ik een blog geschreven waarin ik een aantal tips en voorbeelden geef hoe je eenvoudig geld kunt besparen, zonder dat je daar grote veranderingen voor hoeft in te voeren.

1.  Maak een goede planning. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van het besparen van geld is het maken van een duidelijk plan. Zorg ervoor dat je duidelijk op papier zet hoe veel er iedere maand binnen komt en hoe veel er iedere maand weer uit moet. Op die manier weet je exact hoe veel geld je kunt sparen of eventueel weer in iets kunt investeren.

2. Pak handige acties mee. Er zijn veel verschillende folders met daarop de aanbiedingen van verschillende supermarkten en drogisterijen. Het is handig om deze zo nu en dan even te bekijken, zodat je goed kunt besparen op de levensmiddelen die je uiteindelijk nodig zal hebben.

3. Loop al je rekeningen na. Tegenwoordig hebben we maandelijks veel abonnementen. Het gemiddelde ligt rond de zeven tot tien maandelijkse abonnementen. Vaak nemen we meer diensten af dan dat we daadwerkelijk nodig hebben. Daarom is het verstandig om eens kritisch al je maandelijkse abonnementen door te lopen om te kijken of je niet een paar abonnementen kunt schrappen.

4. Houdt vaker geld in je zak. Als je daadwerkelijk geld wilt besparen, kun je het beste gaan letten op sommige grotere uitgaven. Het is verstandiger om even een periode niet uit eten te gaan om even een tijdje niet te gaan shoppen. Je zult versteld staan hoe veel geld je daarmee in je zak houdt.

5. Besparen op energie. Vaak houdt men zich niet bezig met het besparen op energie, terwijl je daarmee juist ook kunt besparen op geld. Zou kun je vaker de kachel uitzetten en je lampen vervangen voor led verlichting. Op www.besled.nl online winkel voor led verlichting kun je gerust een kijkje nemen voor een ander soort verlichting.

Geef een reactie